Jimmy´s Backlog 2023

Som alla andra så har jag också en stor backlog, kanske en större än normen då väldigt många spel passerar mina händer som spel med spännande och tilltalande rubriker, snygga omslag, intressanta produkttexter och andra spelarrecensioner samt alla forum som sätter lite extra fokus på spelen som passerar eller kommer att komma. Och med tanke på det så kommer denna backlog öka snarare än minska då det finns oändliga mängder av olika spel idag, och det kommer inte sluta tillverkas nya spel.

Men vi kan börja med spelåret 2022 som bjöd på många intressanta releaser så som jag inte hunnit med att spela som ligger högt på listan att jag skall hinna kika lite närmare på!

 

Dune: Spice wars, Släppt till PC (Steam)

Då jag spelade mycket PC spel på 90 talet så var Westwood´s Dune 2 (1992) det första RTS spelet jag stötte på och fastande för. Spelet släpptes flera år innan de första spelen i Command and Conquer-serien eller WarCraft-serien som jag förvisso tycker var bättre rent spelmekanik och grafikmässigt men inte riktigt träffar så hårt på min nostalgiska ådra som Dune 2 och därför välkomnar jag detta spel med öppna armar!
Länk till Steam
Nu har vi dessvärre inte inne spelet Dune 2, men om du aldrig testat det och sitter framför en dator så går det faktiskt spela Shareware versionen online. Då du vet vad jag pratar om.
Dune 2, Dosbox Online

God of War: Ragnarrok, Släppt till PS4 och PS5

Det senaste spelet i den Playstation exklusiva God of War-serien, God of War: Ragnarrok från 2022 är en av spelet jag ser fram emot allra mest och skall garanterat spelas igenom. Dock vet jag med mig sedan igenom-spelningen av God of War (2018) att detta kommer att sluka många timmar när vi följer fortsättningen i sagan om Kratos och hans son igenom den Nordiska mytologin och deras duster med gudarna.

Stray, Släppt till PS4, PS5 och PC

Stray från 2022 vet jag faktiskt inte så mycket om. Men detta känns som att det kan vara ett spel helt i min smak, ett postapokalyptiskt pussel plattformsspel. Och vem vill inte veta hur det är att vara en katt?

The Callisto Protocol, Släppt till PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series

Jag är ett stort fan av survival horror serien Dead Space, och har länge önskat något liknande och nu 2022 kom The Callisto Protocol som ser ut att vara allt jag önskar i något modernare tappning. Jag hoppas att stämningen och känslan av utsatthet når upp till åtminstone 50% av Dead Space 2 så är jag nöjd!

Horizon Forbidden West, Släppt till PS4 och PS5

Openworld äventyrsspelet Horizon: Forbidden West från 2022 är uppföljaren till en av mina absoluta favoritspel någonsin, Horizon Zero Dawn, och detta är ett spel som jag skall sätta mig med snart och insupa de vackra miljöerna och Aloys historia igenom den postapokalyptiska världen med robot djur som det utspelar sig i.

Detta var de specifika spelen som släpptes 2022 som ligger i backlogen, men utöver dessa så fanns det redan en uppsjö spel som släpptes innan 2022, och de spelen som jag tänkt köra någon gång i år är bland annat,

Alan Wake, Släppt till Xbox 360, PC, Xbox One, Xbox Series, PS4, PS5 och Switch

Alan Wake från 2010 är ett survival horror spel som jag för ett par år sedan faktiskt redan testat, men inte spelat speciellt långt då jag av någon orsak inte kunde fortsätta.. Spelet har en mörk atmosfär som tilltalar mig, nästan lite som känslan i Silent Hill-serien.
Och med tanke på att Alan Wake 2 eventuellt släpps under 2023 så passar det nog rätt bra att sätta sig in i Alan Wake igen.

Maniac Mansion: Day of the Tentacle, Släppt till PC/Mac/Linux, PS4, Vita och Xbox One

Peka/klicka spelet Day of the Tentacle från 1993 var det första spelet jag testade på PC med ljudkort och jag minns än i dag hur spännande det var att höra karaktärerna tala och hur komiskt hela spelets upplägg var.
Jag har i vuxen ålder börjat spelet ett par gånger men inte kommit så långt, men har lovat mig själv att spela igenom det någon gång.
Day of the tentacle släpptes 2022 i fysisk utgåva av Limited run games.
Spelet är faktiskt en uppföljare till spelet Maniac Mansion från 1987 som bland annat släpptes till NES, som även detta skall spelas igenom.

Deus EX: Human Revolution, släppt till PC/Mac, Xbox 360 och PS3

Stealth RPG spelet Deus Ex: Human revolution från 2011 är ännu ett av spelen som påbörjats men tiden har inte funnits för att avsluta.
Där emot har jag spelat igenom uppföljaren, Deus Ex Mankind Divided.
Spelen är rätt lika varandra om än så är Human revolution lite mer linjär i sin utformning, men än långt jag har spelat det än så länge så är jag nöjd och har lovat mig att ta mig igenom det. Kan hända att men även ger sig in på de två föregående spelen i Deus Ex-serien men Human revolution ligger klart högre i backlogen.

Red Dead Revolver, Släppt till PS2, PS4 och Xbox

Rockstar Games actionspel Red Dead Revolver från 2004 kanske inte tilltalar mig så mycket egentligen, men jag känner att jag ändå måste testa spelet som lade grund för hela Red Dead-serien.

Detroit: Become Human, PC och PS4

Quantic Dream´s Interaktiva film/spel är något jag brinner för sedan spelet Heavy Rain, Men just Detroit: Become human har jag inte gett mig i kast med ännu. Men antar att även detta spelet är en dyster och mörk pärla! 

Ja detta var ett gäng av spelen jag hade tänkt ge mig på i år. Vilka spel skall ni boka av från er backlog 2023?