Vad är Sony Playstation?

Sony Playstation är en spelkonsol som lanserades 1994 av Sony Interactive Entertainment. Konsolen har sedan dess varit en av de mest populära på marknaden och har genomgått flera utgåvor och förbättringar.

Historik

Den första utgåvan av Playstation lanserades 1994 och blev snabbt populär på grund av dess avancerade teknik och grafik. Playstation 2 lanserades 2000 och blev den mest sålda spelkonsolen genom tiderna. Playstation 3 lanserades 2006 och var den första konsolen som kunde spela upp filmer i högupplöst kvalitet (HD). Playstation 4 lanserades 2013 och var den första konsolen som kunde spela upp spel i 4K-upplösning (med pro utgåvan). Playstation 5 lanserades år 2020 och är den senaste i Sonys konsol serie.

Handhållna konsoler

Sony har även lanserat flera handhållna spelkonsoler, som Playstation Portable (PSP) och Playstation Vita. Dessa konsoler var populära bland spelare som ville spela spel på språng och erbjöd en unik spelupplevelse med hög kvalité spel.

Utmärkande med Sonys konsoler

En av de mest utmärkande faktorerna för Sony Playstation är dess exklusiva spel. Sony Interactive Entertainment har satsat stort på att utveckla och ge ut spel som bara finns tillgängliga på Playstation-konsolerna. Många av dessa exklusiva spel har blivit enormt populära bland spelare, som till exempel “God of War”, “Uncharted”, “The Last of Us” och “Spider-Man”.

Utöver de exklusiva spelen har Playstation-konsolerna också varit kända för att ha hög kvalitet på sin teknik och grafik, vilket har gjort dem till ett populärt val bland spelare. Konsolerna har också erbjudit en bred variation av spel i olika genrer, från action och äventyr till sport och racing.

 Sammanfattning

Sony Playstation är en populär spelkonsol som lanserades 1994 och har sedan dess genomgått flera utgåvor och förbättringar. Playstation 2, 3 och 4 har alla varit mycket populära på marknaden och har erbjudit avancerad teknik och grafik. Sony har även lanserat handhållna konsoler, som Playstation Portable och Playstation Vita, för spelare som vill spela på språng.

Sony Playstations tv-spel och konsoler år 1994-2020

Playstation 1/PSX/PS1 (1994)

Våra nya och begagnade playstation 1 spel, tillbehör och konsoler

Playstation 2/PS2 (2000)

Våra nya och begagnade playstation 2 spel, tillbehör och konsoler

Playstation Portable/PSP (2005)

Våra nya och begagnade psp spel, tillbehör, UMD filmer och konsoler

Playstation 3/PS3 (2006)

Våra nya och begagnade playstation 3 spel, tillbehör och konsoler

Playstation Vita/Playstation Tv (2011/2013)

Våra nya och begagnade playstation Vita/Tv spel, tillbehör och konsoler

Playstation 4/PS4 (2013)

Våra nya och begagnade playstation 4 spel, tillbehör och konsoler

Playstation 5/PS5 (2020)

Våra nya och begagnade playstation 5 spel, tillbehör och konsoler