Peka-klicka spel – Spel där du testa dig fram och minnas

Peka-klicka spel är en genre av tv-spel där spelaren interagerar med spelet genom att använda muspekaren för att klicka på objekt och utforska en värld. Dessa spel är ofta pussel– eller äventyrsbaserade och kräver att spelaren använder logiskt tänkande för att lösa problem och avancera i spelet.

Framträdande spel i genren

Det finns många populära peka-klicka spel i genren, inklusive:

  • Monkey Island – En klassisk äventyrsserie där spelaren tar rollen som piraten Guybrush Threepwood.
  • Myst – Ett pusselbaserat spel där spelaren utforskar en mystisk ö och försöker avslöja dess hemligheter.
  • The Walking Dead – En interaktiv berättelse baserad på den populära serien med samma namn, där spelaren tar rollen som karaktären Lee och navigerar genom en zombieapokalyps.

Företag och serier

Ett av de mest framträdande företagen inom peka-klicka spel är Telltale Games, som specialiserat sig på interaktiva berättelsespel. Andra populära serier inom genren inkluderar King’s Quest och Sam & Max.

Historia

Peka-klicka spel har funnits sedan tidigt 1980-tal, men det var inte förrän på 1990-talet som de blev populära (som också var genrens storhetstid(. Under den här tiden släpptes klassiker som Maniac Mansion och The Secret of Monkey Island, som båda var enormt inflytelserika och hjälpte till att definiera genren. Peka-klicka spel fortsätter att vara populära idag, med nya spel som släpps regelbundet.