God of War – en mytologisk actionspelserie

Kort historia om God of War

God of War är en prisbelönt Playstation exklusiv actionserie utvecklad av Santa Monica Studio och utgiven av Sony Interactive Entertainment. Serien har varit populär sedan den första titeln släpptes år 2005 med första spelet i serien “God of War“, och har sedan dess fått flera uppföljare. Spelet är inspirerat av grekisk mytologi och följer huvudpersonen Kratos, en spartansk krigare som strider mot gudarna och monster från den grekiska mytologin.

Lore och story i God of War

Handlingen i  de första God of War spelen utspelar sig i en alternativ version av den grekiska mytologin och följer huvudpersonen Kratos i hans kamp mot de grekiska gudarna. Efter att ha förlorat sin familj söker Kratos hämnd och försöker besegra gudarna för att bli den mäktigaste krigaren i världen.

Efter flera spel i serien har God of War fått en ny start med den senaste spelen i serien som släpptes 2018. I denna nya handlingen inspirerad av nordisk mytologi och följer Kratos när han tar med sin son Atreus på en resa för att sprida sin frus aska över de högsta topparna i de nio rikena i norr och möter som vanligt gudarna som inte riktigt villa samma som Kratos.

Spelupplägg och mottagande

Spelupplägget i God of War-serien involverar mycket strider mot gudar och monster, plattformshoppning och pussel. Spelet är känt för sina blodiga scener och för att ha en utmanande svårighetsgrad. Serien har mottagits väl av både kritiker och spelare, med flera utmärkelser och höga betyg.

Sammanfattning

God of War-serien är en av de mest populära actionspelserierna genom tiderna, känd för sina spektakulära strider, utmanande spelupplägg och spännande lore. Med en ny version av spelet inspirerad av nordisk mytologi har serien tagit en ny riktning och fortsätter att vara en favorit bland spelare över hela världen.

#GodOfWar #Kratos #NordiskMytologi #ActionAdventure #PlayStation #SonySantaMonica #HacknSlash #StoryDriven #Mythology #EpicJourney #GrekiskMytologi