Inofficiella Mariospel

Inofficiella Mariospel

Nintendos maskotkaraktär Mario presenterades 1981 i arkadspelet Donkey Kong och han blev kvickt en nyckelfigur för Nintendo som skapade många spel med Mario i.
Det började rätt lätt med spel som Mario Bros., Wrecking Crew och diverse Game & Watch-spel men 1985 slog han igenom med dunder och brak som maskoten och symbolen som kopplas allra mest till Nintendo med första spelet i Super Mario-serien, Super Mario Bros!.

Där efter har Mario figurerat i mängder av spel där han inte enbart är hjälten som stampar på Gombas, utan han har även varit tennis och boxnings domare, Gokartförare, Fighter m.m. Han har även hör och häpna, varit på andra konsoler än Nintendos egna som tex. på Philips CD-i i Hotel Mario och på PC i Super Mario Bros. Special.

En karaktär med allt detta under bältet kan förväntas få en stor skara fans och några av dessa hedrar Mario med egna inofficiella spel, som i vissa fall även kan utmana originalet! Och det är några av dessa som vi skall titta lite på idag!

Unfair Mario, Browser

Unfair Mario land

Gillar du Super Mario Bros. Lost Levels? Gillar du spel i Souls-serien? Då kan nog spelet Unfain Mario var något för dig, inget i detta spelet är självklart och den lilla jingeln som spelas när du dör kommer du höra många många gånger.
Spelet baserar sig på spelet Super Mario Bros, och spelas på tangentbord.
Spelet går att spela via länken nedan på dator via din webbläsare!

Unfair Mario (unfair-mario.com)

Abobo’s Big Adventure, Browser

abobos big adventure mario stage

Ja nu vet jag vad ni kommer säga, att Abobo’s big Adventure inte är ett Mario-spel.. Och ja det har ni rätt i. Men spelet bjuder på banor och till viss del fiender och gameplay från Super Mario Bros. Men mest av allt så är det ett otroligt välgjort spel som flirtar lite med många gamla Nintendo klassiker och även sega med spel som Balloon fight, Punch Out, Mega man II och Super Mario Bros.!

Spelet finns att spela online via Browser där även spelet går att ladda ner.

ABOBO’S BIG ADVENTURE – ULTIMATE TRIBUTE TO THE NES (abobosbigadventure.com)

Super Mario Unlimited Deluxe, NES Rom Hack

Super Mario Unlimited Deluxe nes

Super Mario Unlimited Deluxe kommer nog få dig att häpna då det är så välgjort.
Spelet baserar sig på Nes originalet men helt omgjort med sprites från andra Mario spel , nya effekter som väder och vind Nya power-ups och över 40!!! Nya banor!
Spelet är en ROM hack och går inte spela på din konsol utan något i stil med en Ever-drive eller på en emulator.

Extra Mario Bros., NES Rom Hack

Extra Mario Bros nes

Extra Mario Bros är även detta en komplett förändring av originalspelet  Där spelmekaniken som gjorde Metroid-serien så älskad!

Spelet gör Super Mario Bros. Till ett Äventyrs Metroidvania-spel där backtrackning och upplåsning av nya områden är en stor grej. Även nya sprites, power-ups och bossar.

Spelet är även detta en rom hack och kräver utrustning eller program för att spela.

New Super Mario World 2: Around The World 2, SNES Rom Hack

New Super Mario World 2: Around The World är en rom hack på Super Mario World och en bra sådan, med nya spelmekaniker, Mängder av nya banor och en helt ny storyline.

Spelet är även detta en rom hack och kräver utrustning eller program för att spela.

 

Utöver dessa spelen så finns det tusentals till att kolla närmare på!

Har du själv stött på något extra intressant inofficiellt Mariospel? Kanske har du spelat någon av dessa? Eller om du vet något annat spel vi skulle behöva belysa? Hojta till!