Upptäck Metroid-serien av Nintendo

Metroid är en berömd spelserie som utvecklats av Nintendo sedan år 1986. Serien har sedan dess släppt flera uppföljare till populära spelkonsoler. Metroid-spelen erbjuder en mix av action, utforskning, plattform och pussel.

Handling

I Metroid-spelen tar spelaren kontroll över den kvinnliga rymdhjälten Samus Aran, som strider mot utomjordiska hot och utforskar farliga rymdmiljöer. Samus är känd för att ha en kraftfull rymddräkt som är utrustad med olika vapen och teknologier som används för att navigera och övervinna hinder i spelet.

Spelmekanik

Metroid-spelen är kända för sin unika spelmekanik som kallas för Metroidvania, vilket betyder att spelaren kan utforska stora områden som är öppna för upptäckt. För att fortsätta i spelet måste spelaren använda Samus färdigheter för att öppna nya områden som tidigare var otillgängliga. Metroid-spelen erbjuder också en mängd olika fiender och bossar som spelaren måste besegra för att fortsätta i spelet.

Påverkan på spelindustrin

Metroid-serien har haft en stor påverkan på spelindustrin och har inspirerat många andra spel och spelserier. Metroid-spelen är kända för att ha banat väg för kvinnliga huvudroller i tv-spel, och har också inspirerat andra spel att använda sig av Metroidvania-spelmekaniken så som spelet Bloodstained: Ritual of the Night från 2019.

Populära Metroid-spel

Några av de mest populära Metroid-spelen är Super Metroid, Metroid Prime och Metroid: Zero Mission. Super Metroid, som släpptes till Super Nintendo 1994, anses vara en av de bästa spelen någonsin, och är känd för sin atmosfär, spelmekanik och musik. Metroid Prime, som släpptes till Nintendo GameCube 2002, var det första Metroid-spelet i 3D, och är känd för sin innovativa spelmekanik och grafik. Metroid: Zero Mission, som släpptes till Game Boy Advance 2004, är en remake av det första Metroid-spelet, med uppdaterad grafik och spelmekanik.