Nintendo som Tv-spelutvecklare och publicist

Nintendo är ett av de mest välkända företagen inom tv-spelindustrin. Företaget grundades år 1889 i Kyoto, Japan, och började tillverka kortspel. Nintendo har sedan dess utvecklat och släppt några av de mest populära tv-spelen någonsin.

Fokus på tv-spel

Nintendo har alltid varit fokuserade på tv-spel. Med sin konsol NES, som släpptes på 80-talet, blev företaget en av de ledande spelutvecklarna i branschen. Nintendo har sedan dess fortsatt att utveckla innovativa spel, till sina egna konsoler så som Super Nintendo, Nintendo 64, GameCube, Wii och Switch.

Nintendos varumärken

Nintendo är känt för sina karaktärer som Mario, Zelda och Pokémon. Dessa karaktärer har blivit en symbol för tv-spel och kulturen runt omkring det. Nintendo har också utvecklat andra spel som har blivit klassiker, till exempel Metroid, Donkey Kong och Kirby.

Innovation i speldesign

Nintendo har alltid varit kända för sin innovativa speldesign. De har infört nya sätt att spela tv-spel på, som rörelsestyrning och pekskärmar. Företaget har också varit ledande inom utvecklingen av handhållna konsoler, som Game Boy, Nintendo DS och 3DS.

Nintendos framgångar

Nintendo har haft en imponerande mängd framgångar som spelutvecklare. De har sålt över 752 miljoner spel världen över, och några av deras mest populära titlar har sålts i över 30 miljoner exemplar. Nintendos konsoler och spel har också fått många utmärkelser och priser genom åren.

Nintendo som konsol tillverkare

Vill ni veta mer om Nintendos historia och konsoler så titta på vår samlade sida.

69.00 kr
169.00 kr