1942: Joint Strike

1942: Joint Strike är ett shoot ’em up-spel utvecklat av Backbone Entertainment och gavs ut av Capcom. Spelet är en del av Capcoms 1942-spelserie och släpptes ursprungligen till Xbox 360 och Playstation 3.

Handlingen i spelet utspelar sig under andra världskriget och spelaren tar rollen som en pilot som kämpar mot fiendens styrkor. Spelet är uppdelat i flera nivåer, där varje nivå presenterar en unik miljö och olika fiender att bekämpa. Spelaren styr sitt flygplan och kan skjuta på fiendens flygplan, markmål och andra hinder som dyker upp längs vägen.

Spelet har flera olika spellägen, inklusive ett enspelarläge, ett co-op-läge och en utmaningsläge. Co-op-läget låter två spelare spela tillsammans och kämpa mot fienden tillsammans. Utmaningsläget ger spelaren specifika uppdrag som måste slutföras inom en given tid.

En funktion i spelet är dess uppgraderingssystem. Genom att samla poäng och uppgraderingsobjekt kan spelaren uppgradera sitt flygplan med nya vapen och förmågor. Dessa uppgraderingar ger spelaren större chans att överleva längre och bekämpa fienden mer effektivt.

Spelet har också en retro-stil och är utformat för att återskapa känslan av klassiska arkadspel från 80-talet. Spelets grafik, ljudeffekter och musik ger spelaren en nostalgisk känsla samtidigt som spelet innehåller moderna funktioner och gameplay-element.