1942 arkad banner

1942 – En klassisk tv-spelsserie från Capcom

1942 är en tv-spelsserie från den legendariska utvecklaren Capcom. Den första titeln släpptes år 1984 och blev omedelbart en succé. Sedan dess har serien fått flera uppföljare och spinoffs. 1942 är ett vertikalt skjutspel där spelaren kontrollerar ett flygplan och måste besegra fiender och bossar i olika nivåer.

En klassiker som fortfarande spelas idag

Trots att 1942-serien släpptes för flera decennier sedan är det fortfarande en populär titel bland gamers. Det är en av de mest kända vertikala skjutspelen från 80-talet och har influerat många eller de flesta efterföljande spelen i genren.

Uppföljare och spinoffs

Sedan den första titeln har 1942-serien fått flera uppföljare och spinoffs. Bland annat inkluderar 1943: The Battle of Midway, 1941: Counter Attack och 19XX: The War Against Destiny.

Varje titel har sin egen unika twist på gameplayet, men behåller samtidigt seriens signaturvertikala skjutspelsstil. 1942-serien har också haft en betydande inverkan på spelvärlden och har inspirerat många efterföljande spel.

Releaseinformation

Den första 1942-titeln släpptes till arkadspelsmaskiner 1984 och senare till NES-konsolen 1985. Uppföljare och spinoffs släpptes sedan till en mängd olika plattformar, inklusive Sega Genesis, PlayStation 2 och Xbox 360.

Den senaste titeln i serien är 1942: Joint Strike, som släpptes till Xbox Live Arcade och PlayStation Network 2008.

Avslutande ord

1942-serien från Capcom är en klassisk tv-spelsserie som har haft en betydande inverkan på spelvärlden. Med sin signaturvertikala skjutspelsstil och flera uppföljare och spinoffs har serien lockat spelare i flera decennier.

Nedan finner ni alla våra spel i serien, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.