Pokemon logo

Spelserien Pokemon: Utforska, fånga och träna fantastiska varelser

Vad är Pokemon?

Pokemon är en av de mest framgångsrika och kända spelserierna genom tiderna. Serien skapades av Nintendo och Game Freak och första spelet släpptes år 1996 för Game Boy. Spelet handlar om att utforska världen, fånga, träna och strida med Pokemon, fantastiska varelser med olika typer, färdigheter och egenskaper.

Utforska världen och kämpa mot andra tränare

I Pokemon-spelen är det vanligt att man utforskar en stor värld och möter andra tränare som vill utmana dig på strider med sina Pokemon. Precis som i andra RPG-spel är det också vanligt att man hittar föremål som kan hjälpa en på resan, eller nya Pokemon att fånga.

Fånga och träna din egen lag av Pokemon

En av de mest unika aspekterna av Pokemon-serien är möjligheten att fånga och träna din egen lag av Pokemon. Detta sker genom att man använder Poke-bollar för att fånga vilda Pokemon, sedan kan man träna och utveckla dem genom att delta i strider och ge dem föremål som ökar deras styrka.

Jämförelse med andra spelserier

Pokemon-serien är unik i sin karaktär men delar vissa likheter med andra spelserier. Till exempel liknar Pokemon i viss mån Tamagotchi och andra virtuella husdjursspel där man måste ta hand om och interagera med en virtuell varelse. Även om Pokemon-serien har utvecklats och förändrats sedan dess första release kan man också se likheter med andra JRPG-serier som Final Fantasy och Dragon Quest.

Follow by Email