Portal 2

Portal 2 är uppföljaren till det innovativa pusselspelet Portal, utvecklat av Valve. Spelet släpptes år 2011 till stor glädje och har sedan dess ansetts som ett mycket bra pusselplattform spel.
Portal 2 är ett förstapersonspusselspel med en unik mekanik där spelaren använder en “portalgun” för att öppna portaler mellan två ytor och lösa pussel genom att förflytta sig och objekt genom dem.

Handlingen utspelar sig efter händelserna i första spelet och följer karaktärerna Chell och roboten Wheatley medan de navigerar genom Aperture Science Laboratories. Spelet introducerar också en ny antagonist, GLaDOS, som är en dator med kvinnlig röst och en tendens att vara sadistisk mot spelaren.

Portal 2 har också en stor mängd nya mekaniker och gimmickar, inklusive en mängd olika geler som spelaren kan använda för att öka hastighet eller studs, och så kallade “thermal discouragement beams” som kan användas för att eliminera hinder eller skada fiender. Spelet har också en omfattande flerspelarkampanj där två spelare samarbetar för att lösa pussel tillsammans.

Portal 2 fick mycket höga betyg från kritiker, som berömde spelets kreativa pussel, underhållande dialog och fantastiska grafik. Spelet ingår i Portal-spelserien och tar plats efter händelserna i första spelet.

Follow by Email