Valve Software/Corporation

Valve är ett amerikanskt spelutvecklings- och distributionsföretag grundat år 1996. Företaget är känt för att ha skapat flera av kritikerrosade och framgångsrika spelserier i branschen, såsom Half-Life serien, Portal serien, Left 4 Dead serien och Team Fortress serien.

Valve är också kända för sin digitala distributionsplattform, Steam, som lanserades år 2003. Steam har blivit en av de mest använda plattformarna för att köpa och spela spel på PC. Plattformen har också expanderat till att inkludera musik, film och annan underhållning.

En av de mest unika aspekterna av Valve är deras arbetsstruktur. Företaget har ingen traditionell hierarki och anställda uppmanas att arbeta på de projekt som de själva finner mest intressanta. Denna modell har gett upphov till en innovativ och samarbetsinriktad företagskultur.

Bland Valve’s mest framgångsrika spel finns Half-Life-serien, som anses vara en av de mest inflytelserika spelserierna i modern tid. Serien introducerade flera nya mekaniker och berättarstilar, inklusive den nu ikoniska karaktären Gordon Freeman. Andra populära spel från Valve inkluderar Left 4 Dead, en co-op shooter med zombies, och Portal, en pusselplattformare som utmanar spelare med dess unika mekanik.