Ultimate Spider-Man: En möjlighet att kontrollera Venom

Release Information

Ultimate Spider-Man är ett actionspel som släpptes av Activision till Xbox, Playstation 2 och Gamecube år 2005. Spelet är baserat på serietidningen med samma namn, och spelet utvecklades av Treyarch.

Genre/Speltyp

Ultimate Spider-Man är ett actionspel med öppen värld, där spelaren kan utforska Manhattan och Queens som Spider-Man eller Venom. Spelet innehåller också en stor mängd sidouppdrag och uppdrag som hjälper till att främja handlingen.

Handling/Historia

I Ultimate Spider-Man är Peter Parker fortfarande en tonåring på 15 år, som nyligen har blivit biten av en genetiskt förändrad spindel. Som ett resultat av bettet har han blivit snabbare, starkare, mer smidig och kan nu klättra på väggar. När han dessutom utrustar sig med webbskott och en dräkt förvandlas Peter till den berömda superhjälten Spider-Man.

Eddie Brock Jr, Peters barndomsvän, kommer i kontakt med en symbiotisk dräkt som förvandlar honom till den monströsa Venom. Ultimate Spider-Man följer deras äventyr, där Spider-Man försöker hindra Venom från att döda oskyldiga medan Venom försöker undvika S.H.I.E.L.D:s manipulationer.

Jämförelser med andra spel eller serier

Ultimate Spider-Man var det första spelet att tillåta spelare att spela som Venom, vilket var en stor förändring från tidigare Spider-Man-spel. Spelet har också en unik grafikstil som liknar serietidningsgrafik, och har en mer avslappnad ton jämfört med andra Spider-Man-spel.

Om de olika utgåvorna skiljer sig åt

Ultimate Spider-Man släpptes till Xbox, PlayStation 2, GameCube och PC, men spelet är i stort sett detsamma på alla plattformar.

Svårighetsgrad/spellängd och betyg

Ultimate Spider-Man har fått positiva recensioner, med en Metacritic-poäng på 77/100 för Xbox-versionen. Spelet bör ha ett gameplay på upp till 30 timmar, beroende på spelstil då det finns många sidouppdrag och uppdrag att utforska.
Spelet är normalsvårt med en svårighetsrating runt 60/100.

Grafiktyp

Ultimate Spider-Man har en unik grafikstil som liknar serietidningsgrafik, med en cell-shaded renderingsteknik som ger spelet en mjukare och mer tecknad look.

Vart/när och vilken miljö det utspelar sig i

Spelet utspelar sig i New York City, särskilt i Manhattan och Queens, och spelarna kan utforska dessa områden fritt.

Serie och tema

Ultimate Spider-Man är en del av “Ultimate Marvel” -serien, som var en omarbetning av klassiska Marvel Comics-berättelser för en modern publik. Serien kännetecknas av en mer realistisk ton och moderniserade versioner av kända superhjältar och superskurkar.

Spellägen

Ultimate Spider-Man erbjuder enspelarkampanj.