Spider-Man – den ikoniska superhjälten i en rad spännande TV-spel

Spider-man eller Spindelmannen serien är en serie med TV-spel som baserar sig på Marvels superhjälte med samma namn. Spelen baserar sig först och främst på de tecknade serierna men vissa baserar sig på filmer (som i sig baserar sig på serierna).

Spider-Man har länge varit en av de mest populära superhjältarna som skapats av Marvel, med fans över hela världen som beundrar hans förmågor och karaktär. Med sin spindellika förmåga att klättra på väggar och snabbhet är Spider-Man en idealisk kandidat för en tv-spelsserie, och det har gjorts många försök att fånga hans äventyr på skärmen.

Spelen har funnits och släppts i en stridstöm, till i stort sett alla plattformar sedan tidiga 80-talet. Med tex. Spider-man (1982) till Atari 2600 som oss veterligen är en blad de första spelen till konsol.

Handling och Gameplay i Spider-Man TV-spel

I Spider-Man TV-spelsserien har spelarna möjlighet att kliva in i Peter Parker och Spider-Mans persona och uppleva hans spännande äventyr på första hand. Spelserien har varierande handlingar som utspelar sig oftast i olika delar av New York City, och spelaren får upptäcka och bekämpa en rad klassiska skurkar och superskurkar.

I många av spelen, inklusive “Spider-Man 2” som släpptes år 2004, kan spelarna flyga runt i en öppen värld och utforska New York City. Genom att använda sina spindelnät, klättra på väggar och flyga genom staden på sin spindeltråd, kan spelarna navigera genom stadens kvarter och uppdrag.

Spelen har också utvecklats för att inkludera en mängd olika stridsmekanismer, med möjlighet att använda olika tekniker och vapen för att bekämpa fiender. Många av spelen har också inkluderat andra karaktärer från Spider-Man-universumet, inklusive Mary Jane Watson, Venom och Green Goblin.