Tom Clancy’s Splinter Cell – En avancerad stealth-actionspelserie

Tom Clancy’s Splinter Cell är en framgångsrik spelserie som kombinerar action med stealth, skapad av Ubisoft. Serien är känd för sin höga svårighetsgrad och realistiska gameplay, samt sin huvudkaraktär Sam Fisher – en elitagent inom den fiktiva amerikanska underrättelsetjänsten Third Echelon.

Spel i serien

Den första Splinter Cell-spelet släpptes 2002 och har sedan dess följts upp av ytterligare sju spel, samt två mobila spel. Varje spel har sitt eget unika uppdrag som Sam Fisher måste slutföra med hjälp av sin teknik och färdigheter.

Några exempel på spel i serien:

Splinter Cell: Blacklist

Släppt 2013 och det senaste spelet i serien. Här måste Sam Fisher bekämpa en terrorgrupp som hotar USA genom en serie av uppdrag som tar honom över hela världen. Spelet innehåller flera spellägen inklusive single player och multiplayer.

Splinter Cell: Chaos Theory

Släppt 2005 och allmänt ansedd som en av de bästa i serien. Här får spelaren möjlighet att använda flera olika vapen och utrustning samtidigt som de måste ta hänsyn till miljön för att undvika upptäckt.

Spelupplägg

Spelet fokuserar på stealth och spelaren måste ofta undvika att upptäckas av fienden. Sam Fisher är välutrustad med högteknologisk utrustning och vapen som kan hjälpa honom att undvika fiender och slutföra uppdragetn. Spelet uppmuntrar spelaren att agera taktiskt och ta hänsyn till miljön och fiendens rörelsemönster för att uppnå målen.

Gillar du spel i Spliter Cell-serien så är det inte otippat att du även gillar spel i Metal Gear-serien.