Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist – En taktisk stealth-action-spelupplevelse

Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist är det sjätte spelet i Splinter Cell-serien, utvecklat av Ubisoft Toronto och utgivet av Ubisoft år 2013. Spelet är tillgängligt för PlayStation 3, Xbox 360, Wii U och Microsoft Windows.

Handling

Spelet följer protagonist Sam Fisher, en före detta Navy SEAL och nu hemlig agent för en organisation som heter Fourth Echelon. Efter en attack på en amerikansk militärbas av en terrorgrupp kallad The Engineers, skickas Fisher ut på en global jakt efter ledarna av The Engineers för att stoppa deras Blacklist – en lista över terroristhot mot USA.

Spelupplägg

Blacklist erbjuder en taktisk stealthaction-spelupplevelse där spelaren har flera alternativ för att nå sina mål. Fisher kan använda sig av stealth-taktiker för att undvika fiender eller ta dem ut med dödliga rörelser. Spelet innehåller också en “mark and execute” -funktion som gör att spelaren kan markera flera fiender och därefter avfyra snabbt riktade skott mot dem.

En annan nyhet i Blacklist är “killing in motion” -funktionen, där spelaren kan markera flera fiender och sedan avfyra snabbt riktade skott mot dem i rörelse. Spelet har också ett co-op-läge där två spelare kan samarbeta för att klara av uppdrag.

Paralleller till andra spel

Splinter Cell-serien är känd för sitt fokus på stealth och taktik, liknande andra spel som Metal Gear Solid och Hitman. Blacklist tar också inspiration från andra actionspel som Call of Duty genom att erbjuda en bred uppsättning av vapen och explosiva vapen.

Release information

Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist släpptes 20 augusti 2013 för PlayStation 3, Xbox 360 och PC. Wii U-versionen släpptes 29 oktober samma år.

Sammanfattning

Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist är ett spännande och utmanande spel som erbjuder en taktisk stealth-action-spelupplevelse. Spelet tar inspiration från andra spel i samma genre och ger spelaren flera alternativ för att nå sina mål. Släppt år 2013, är det ett av de mest populära spelen i Splinter Cell-serien och rekommenderas starkt för fans av taktiska actionspel.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.