Eidos interactive logotyp

Eidos Interactive/Eidos Montreal

Eidos Interactive är en brittisk spelutvecklare och förläggare som grundades 1990 via sammanslagningen av Domark Software och Simis. Företaget har skapat och publicerat många kända spelserier under åren, inklusive Tomb Raider-serien, Deus Ex-serien och Hitman-serien.

Eidos Interactive började sin karriär med att utveckla spel till dåtidens hemdatorer och deras första spel som de släppte under egen flagg blev år 1997, spelet Fighting Force , men övergick senare till att fokusera på konsolspel. Företaget har skapat många spel som har blivit stora framgångar och har bidragit till att forma spelindustrin.

En av Eidos Interactives mest framgångsrika spelserier är Tomb Raider-serien, som lanserades första gången år 1996 och följde äventyren med Lara Croft, en modig och äventyrlig arkeolog. Spelet blev snabbt populärt på grund av dess innovativa spelstil och karaktärens ikoniska utseende. Tomb Raider har fortsatt att vara en viktig del av Eidos Interactives portfölj.

En annan framgångsrik spelserie från Eidos Interactive är Deus Ex, ett cyberpunk-tema action-rollspel som först släpptes 2000. Spelet blev snabbt känd för sin djupa story, komplexa karaktärer och innovativa gameplay. Deus Ex har fortsatt att vara en viktig del för företaget, med flera uppföljare som har lanserats genom åren.

Utöver dessa kända spelserier har Eidos Interactive även utvecklat och publicerat många andra spel, inklusive Championship Manager, Kane & Lynch, Just Cause och Thief.

Eidos Interactive är en del av Square Enix-gruppen sedan 2009, men deras bidrag till spelindustrin kan inte ignoreras. Företaget har skapat några av de mest ikoniska och minnesvärda spelen genom tiderna och har fortsatt att vara en viktig spelutvecklare och förläggare i branschen.

Follow by Email