Hitman – Spelserie

Bakgrund

Hitman är en spelserie som utvecklas av IO Interactive och publiceras av Square Enix. Den första delen i serien, Hitman: Codename 47, släpptes år 2000 och sedan dess har serien blivit mycket populär.

Spelupplägg

I Hitman-spelen spelar man som Agent 47, en lönnmördare som skickas på olika uppdrag runtom i världen. Uppdragen kan lösas på flera olika sätt, beroende på spelarens val och strategi. Ofta är det möjligt att lösa uppdragen genom både våld och infiltration, men målet är alltid att ta ut målet utan att själv bli upptäckt. Spelen har en öppen spelvärld där spelaren har frihet att välja sina handlingar.

Spel i serien

Sedan den första delen har det släppts flera uppföljare och spinoff-spel i serien, inklusive Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Contracts, Hitman: Blood Money, Hitman: Absolution, Hitman (2016) och Hitman 2 (2018). Alla spelen i serien har liknande spelupplägg och utmaningar, men varje spel innehåller också unika element och uppdrag som gör dem unika.

Liknande spel

Andra spelserier som liknar Hitman inkluderar Metal Gear Solid-serien, Splinter Cell-serien och Assassin’s Creed-serien. Dessa spel har också en fokus på infiltration och lönnmördaruppdrag, men skiljer sig åt i sin presentation och spelupplägg.