Syndicate (2012)

Syndicate är ett actionfyllt FPS-spel i “Syndicate-serien” som utvecklades av Starbreeze Studios och utgavs av Electronic Arts. Spelet släpptes ursprungligen år 2012 och finns tillgängligt till Xbox 360, PlayStation 3 och PC.

Genren för Syndicate kan beskrivas som en futuristisk cyberpunk-shooter med en mörk och våldsam ton. Spelet utspelar sig i en dystopisk framtid där stora företag styr världen och teknologin har utvecklats till en nivå där människor kan kopplas in i ett datanätverk.

Handlingen i spelet följer Miles Kilo, en agent för det stora företaget EuroCorp som är specialiserad på att hacka sig in i människors hjärnor. Spelaren tar kontroll över Kilo och navigerar genom en serie uppdrag för att bekämpa rivaliserande företag och avslöja en stor konspiration som hotar hela världen.

Spelets svårighetsgrad kan beskrivas som utmanande med en svårighetsrating på ca: 62, och med en hög grad av action och en betoning på taktik och strategi. Spelare behöver använda en rad olika vapen och tekniker för att överleva i striderna och för att klara av sina uppdrag.

Syndicate mottogs relativt väl av kritiker och spelare och Metacritics gav PS3 utgåvan av spelet 75/100 poäng.
En intressant gimmick i spelet var dess “dart” teknologi, som tillåter spelaren att hacka och kontrollera fiender och maskiner med hjälp av en inbyggd chip.

Förutom huvudspelet innehåller Syndicate också en co-op kampanj som låter spelare samarbeta för att slutföra uppdrag och bekämpa fiender tillsammans. Spelet fick också en specialutgåva som inkluderade en digital kopia av Bullfrogs klassiska strategispel från år 1993 med samma namn.

Nedan finner ni alla våra utgåvor av spelet, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna för relaterade spel.