return to castle wolfenstein logo

Return to Castle Wolfenstein

Return to Castle Wolfenstein är ett FPS-spel i Wolfenstein-serien, som ursprungligen släpptes till PC år 2001 av id Software och Gray Matter Interactive. Spelet släpptes även år 2003 till Xbox och Playstation 2, under namnen Return to Castle Wolfenstein: Tides of War och Return to Castle Wolfenstein: Operation Resurrection (Med vissa förändringar).

Handlingen utspelar sig under andra världskriget, där spelaren tar rollen som protagonisten, den amerikanska arméveteranen B.J. Blazkowicz. Som en del av Office of Secret Actions (OSA) uppdrag att undersöka rykten om nazisternas ockulta aktiviteter och genetisk ingenjörskonst. Spelet bjuder på en intensiv singleplayer-kampanj där spelaren måste besegra ett brett utbud av fiender, inklusive zombier och mutanter som skapats genom mörk magi och förvrängd vetenskap.

Spelets mottagande var positivt när det släpptes, där spelare och kritiker var imponerade av spelets grafik, spelmekanik och sinnesstyrning. Spelet har också mottagit flera utmärkelser, inklusive Game of the Year från GameSpy och IGN.

En av de mest intressanta sakerna om Return to Castle Wolfenstein är att det inte bara var ett förstapersonsskjutspel. Det inkluderade också flerspelarläge med flera spellägen, såsom Capture the Flag och Objective mode, där spelare kunde spela som antingen axelmakterna eller de allierade.

Det är också viktigt att notera att Xbox-versionen av spelet, Return to Castle Wolfenstein: Tides of War, inkluderade nya flerspelarbanor och förbättrad grafik som gjorde spelet till en ännu bättre upplevelse för konsolspelare.

Nedan finner ni alla våra utgåvor av spelet, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.

Follow by Email