Wolfenstein – Spelserie

Wolfenstein är en välkänd spelserie utvecklad av Muse Software som har funnits sedan år 1981. Serien är mest känd för att vara en first-person shooter med fokus på action och äventyr. De flesta spelen i serien utspelar sig under andra världskriget, där spelaren tar rollen som William “B.J.” Blazkowicz, en amerikansk soldat som kämpar mot nazisterna.

Det första och lite okända spelet i serien, Castle Wolfenstein, släpptes år 1981 och var ett 2D-spel där spelaren skulle infiltrera en nazistisk fästning. Sedan dess har serien utvecklats och förändrats genom åren, med nya spel och nya utvecklare som har tagit över.

Ett av de mest framträdande spelen i serien bör vara Id Softwares Wolfenstein 3D som släpptes år 1995 och satte spelserien (och FPS Genren) på kartan.

En annan populär del i serien är Wolfenstein: The New Order, som släpptes 2014. Spelet utspelar sig i en alternativ verklighet där nazisterna har vunnit andra världskriget, och spelaren måste kämpa mot det totalitära nazistregimen. Spelet var en stor hit och fick positiva recensioner för sin handling, grafik och spelbarhet.

Andra framträdande spel i serien inkluderar Return to Castle Wolfenstein, Spear of Destiny, Wolfenstein: The Old Blood och Wolfenstein II: The New Colossus. Sammantaget har Wolfenstein-serien fortsatt vid sidan om Doom-serien att vara en av de mest framgångsrika och inflytelserika first-person shooter-serierna genom tiderna.

Alla våra spel i Wolfenstein-serien