Pokémon Blue/Red/Yellow

Pokémon Blue/Red/Yellow är de första spelen i Pokémon-serien av spel som ursprungligen släpptes för Game Boy i slutet av 90-talet. Spelen har blivit en av de mest framgångsrika och ikoniska spelserierna genom tiderna.

Pokémon Red och Blue utgavs först i Japan år 1996, och år 1998 i resten av världen. Det är grundkonceptet är att spelaren utforskar en värld full av olika typer av fiktiva djur som kallas för Pokémon. Spelaren fångar Pokémon med hjälp av Pokébollar, tränar dem för att de ska bli starkare och använder dem sedan i strid mot andra tränare. Spelet var också ett av de första som erbjöd möjligheten att byta Pokémon med andra spelare.

Pokémon Yellow, som släpptes senare samma år som Red och Blue, var en förbättrad version av de ursprungliga spelen. I Yellow fick spelaren en Pikachu som följeslagare, som i stället för att vistas i sin Pokéboll skulle följa med sin tränare runt i spelvärlden.

Skillnaden mellan röd och blå är att du får välja mellan tre olika start Pokémons och dessa tre är olika mellan versionerna.

Pokémon Blue/Red/Yellow fick ett enormt mottagande och blev mycket populärt bland både unga och vuxna spelare. Spelet var den första delen i en serie av spel som fortsatte att växa och utvecklas över tid. Från de ursprungliga spelen har flera nya Pokémon tillkommit, fler regioner utforskats och gameplay-funktioner har förfinats.

En spelserie som liknar Pokémon är Digimon-serien, som också är en franchise som handlar om att samla på monster, träna dem och använda dem i strid. En annan liknande serie är Yo-Kai Watch, som också involverar att samla på monster och att använda dem för att besegra andra monster i strid.

Nedan finner ni alla våra utgåvor av spelet, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.