grand theft auto v logotyp

Grand Theft Auto V, Tv-spel från 2013, släppt till Playstation 3, Playstation 4, Playstation 5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X och PC.

Grand Theft Auto V är ett action. openworld-spel i tredjeperson och det beroende på hur man räknar, det nionde spelet Grand Theft Auto-serien (7:e i huvudserien). Spelet utvecklades och släpptes 2013 av Rockstar Games till PS3 och Xbox 360. Men 2014 släpptes det även till PS4 och Xbox One, samt 2015 till PC och 2022 till PS5 och Series X. Spelet fick bra recensioner varav 360, PS3, PS4 och Xbox One versionen fick högst betyg av Metacritics med 97/100 poäng. Spelet kommer nog så småningom få en efterträdare, men föregångaren till spelet var GTA IV som släpptes 2008 om man inte räknar den fristående expansionen Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City som släpptes 2009.

I spelet tar du kontrollen över tre stycken mycket olika personer men som har en sak gemensamt, och det är inte att plocka blommor…
Michael och Trevor som tidigare gjort stötar ihop och Franklin som är biltjuv.
Deras öden flätas samman då Michael som tröttnat på svensson livet får sin bil stulen av Franklin och när Michael börjar synas så får Trevor upp ögonen för sin gamle kumpan som han trodde var död.

Gillar du detta spelet så skulle du säkert gilla spel i Watch dogs-serien, Driver-serien och Saints Row-serien.

Nedan finner ni alla våra utgåvor av spelet till samtliga konsoler som vi har inne, skulle ni inte finna några där så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.

0

Din varukorg