TPS (Third person shooter) – Spelgenre

TPS eller “Third-Person Shooter” är en genre av actionspel där spelaren tar på sig rollen som en karaktär som bekämpar fiender och utforskar spelvärlden från en tredjepersons perspektiv (Typ bakifrån eller över axeln). Spelaren kan se sin karaktär på skärmen samtidigt som de rör sig genom spelet.

I TPS-genren fokuserar spelet ofta på stridsscener, där spelaren använder en mängd olika vapen och taktiker för att besegra fiender. Spelet kan också ha ett element av utforskning, där spelaren måste navigera genom en mängd olika miljöer för att upptäcka nya platser och uppdrag m.m.

TPS-spel kan ha både enspelar- och flerspelarlägen och spelarna kan ha möjlighet att anpassa sin karaktär med nya vapen, utrustning och andra förmågor.

Exempel på kända och populära TPS-spel inkluderar spel i Gears of War-serien, The Last of Us-serien, Max Payne-serien, och spel i Uncharted-serien. TPS-genren har funnits länge med spel släppta redan under 80-talet men blev en riktigt populär genre runt början av 2000-talet och har fortsatt att utvecklas och förbättras med nya spel och tekniska innovationer.

Nedan finner ni alla våra spel i TPS-genren, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna eller kanske FPS-genren och Action-genren för relaterade spel.

-14%
Det ursprungliga priset var: 69.00 kr.Det nuvarande priset är: 59.00 kr.
-30%
Det ursprungliga priset var: 99.00 kr.Det nuvarande priset är: 69.00 kr.