The last of Us – Spelserie

“The Last of Us” är en action-äventyrsspelserie skapad av Naughty Dog och utgiven av Sony Computer Entertainment. Serien har hittills två huvudspel, “The Last of Us” (år 2013) och “The Last of Us Part II” (år 2020), samt en expansion med multiplayerfokus som heter “The Last of Us: Left Behind” (år 2014).

I “The Last of Us” tar spelaren kontroll över Joel, en smugglare som försöker överleva i en postapokalyptisk värld där en svampinfektion har förvandlat majoriteten av befolkningen till aggressiva zombieliknande varelser. Han tar på sig uppdraget att eskortera den unga flickan Ellie genom farliga områden, samtidigt som de konfronterar andra överlevande och olika faror som lurar runt hörnet.

“The Last of Us” blev omedelbart en succé när det släpptes 2013 och hyllades för sin berättelse, karaktärer, gameplay och visuella design. Spelet vann över 200 utmärkelser, inklusive flera “Game of the Year” -utmärkelser. “The Last of Us Part II” fortsätter berättelsen fem år efter händelserna i det första spelet och följer både Joel och Ellie när de navigerar genom en ny, farlig värld fylld med nya fiender och utmaningar.

En annan spelserie som liknar “The Last of Us” är “Uncharted-serien” som också utvecklats av Naughty Dog. Båda spelen är action-äventyrsspel med starkt fokus på berättelsen, karaktärer och visuella element. “Uncharted” följer äventyraren Nathan Drake när han utforskar olika platser runt om i världen och löser pussel, bekämpar fiender och övervinner hinder.

En annan spelserie som liknar “The Last of Us” är “The Walking Dead” från Telltale Games. Spelet är baserat på den populära serietidningen och TV-serien och följer en grupp överlevande som kämpar för att överleva i en zombiefylld värld. Precis som i “The Last of Us” ligger fokus på berättelsen och de moraliska dilemman som spelarna ställs inför när de interagerar med andra överlevande.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.