Naughty Dog

Naughty Dog är ett amerikanskt tv-spelföretag som grundades år 1984 av Andy Gavin och Jason Rubin. Företaget började med att utveckla spel till Apple II där de även släppte sitt första spel “Math Jam” år 1985, men det var först med utvecklingen av Crash Bandicoot-serien till Playstation som företaget fick sin stora framgång. Naughty Dog utvecklade även flera andra framgångsrika spel till Playstation 1 och 2, inklusive Jak and Daxter-serien.

År 2007 släpptes Naughty Dogs första spel till Playstation 3, Uncharted: Drake’s Fortune. Spelet fick stor uppmärksamhet för sin höga produktionskvalitet, berättelse och karaktärer. Uncharted-serien fortsatte att vara en av de mest framgångsrika spelen till Playstation 3 och 4, med kritikerrosade spel som Uncharted 2: Among Thieves och Uncharted 4: A Thief’s End.

The Last of Us, utgivet 2013 till Playstation 3, är en annan spelserie från Naughty Dog som fick stor uppmärksamhet. Spelet är en action-äventyrsspel med överlevnadselement och berättar historien om Joel och Ellie som försöker överleva i en postapokalyptisk värld. Spelet fick mycket positiva recensioner och vann flera priser för sin berättelse, gameplay och karaktärer. Och spelet fick en uppflöjare som en del i The last of us serien.

Naughty Dog är känt för att fokusera på hög produktionskvalitet, detaljerad karaktärsutveckling och berättelse i sina spel. Deras spel är ofta singleplayer-upplevelser med starka berättelser och karaktärer.

Follow by Email