Prince of Persia: En klassisk spelserie med äventyr, action och plattform’ing.

Introduktion till Prince of Persia-spelserien

Prince of Persia är en spelserie som har fångat spelares hjärtan sedan debuten på sena 1980-talet. Skapad av Jordan Mechner har serien blivit känd för sina spännande äventyr, akrobatiska hopp och gripande berättelser. Med en perfekt balans mellan action, plattform och pusselutmaningar har Prince of Persia med sina 10+ spel blivit en tidlös favorit bland mängder med spelare som fortfarande håller och produceras.

Den första resan: Prince of Persia (1989)

I det första Prince of Persia-spelet som utvecklades och släpptes av Brodebund år  1989 till Apple II, så introducerades spelarna för en modig prins som måste rädda sin älskade prinsessa från en ondskefull trollkarl. Spelet erbjöd revolutionerande animeringsteknik, smidig plattformshoppning och utmanande gåtor som spelarna behövde lösa för att övervinna hinder och fiender.
Spelet var galet vackert (och svårt) för sin tid och en klassiker var född.
Spelet släpptes till slut till de flesta plattformar på den tiden dvs. både hemdatorer, faktiska datorer och rena tv-spel konsoler.

Prince of Persia: Triologin

Även om det släpptes ett par spel och spin off’ar mellan år 1989 och 2003 så var det med det första spelet i triologin som serien tog riktig fart igen. Triologin består av spelen “The Sands of Time” (2003), “Warrior Within” (2004) och “The Two Thrones” (2005). Dessa spel utvidgade seriens lore och introducerade nya spelmekaniker, inklusive möjligheten att manipulera tiden och använda akrobatiska färdigheter för att övervinna utmaningar.

Prince of Persia (2008-XXXX)

Efter “The Sands of Time”-trilogin har Prince of Persia-serien fortsatt att utvecklas och experimentera med nya idéer. Titlar som “Prince of Persia” (2008) och “Prince of Persia: The Forgotten Sands” (2010) erbjöd spelare unika spelupplevelser och visade på seriens förmåga att förnya sig själv.

Prince of Persia: En legendarisk arv

Prince of Persia-spelserien har cementerat sig som en legendarisk franchise inom spelvärlden. Med sitt fängslande gameplay, imponerande grafik och engagerande berättelser har serien lyckats erövra spelares hjärtan under åren. Från plattformshoppning till svärdsstrider och gåtor, har Prince of Persia serien erbjudit spelare spännande äventyr och utmaningar som håller spelarna fastklistrade vid sina skärmar.

Våra spel i Prince of Persia-serien

Här nedan hittar du alla våra spel i Prince of Persia-serien. Skulle du inte hitta vad du söker här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel eller hojta till via mail så kan vi säkert ordna fram det.