Doom – Spelserie

Doom-serien är en populär spelserie av FPS-spel som började med det ursprungliga Doom-spelet som släpptes år 1993 av tvspelutvecklaten id Software. Serien har sedan dess fått flera uppföljare och remakes som har fortsatt att utforska och utveckla spelets unika gameplay och estetik.

Doom-spelen är kända för sin snabba och intensiva action, där spelaren tar på sig rollen som en ensam krigare som bekämpar demoniska varelser och monster. Spelet har också en kultstatus för sin ikoniska design, inklusive den berömda “Doomguy” och den klassiska demoniska fienderna som inkluderar bland annat impaler, cacodemons och cyberdemons.

Flera nya funktioner har lagts till i de senare spelen i serien, inklusive nya vapen och utomjordiska krafter som spelaren kan använda för att besegra sina fiender. Spelet har också introducerat flera nya spellägen, inklusive flerspelarlägen och en mängd olika svårighetsnivåer för spelare med olika erfarenhetsnivåer.

Doom-serien har fortsatt att få positiv kritik från kritiker och spelare och har varit en viktig inverkan på utvecklingen av genren förstapersonsskjutare. Med flera nya utgåvor planerade för framtiden, fortsätter Doom att vara en av de mest älskade och respekterade spelserierna genom tiderna.

Nedan finner ni alla våra spel i Doom-serien, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan eller Wolfenstein-serien, Duke Nuke’m-serien eller kanske Quake-serien för relaterade spel.