Ace Combat logotyp

Ace Combat: En serie flygsimulatorspel med fokus på realistiskt stridsflyg

Ace Combat är en serie flygsimulatorspel utvecklade av Bandai Namco. Spelen fokuserar på realistiskt flygande och stridsuppdrag i olika miljöer runt om i världen. Spelserien är känd för sina högkvalitativa grafik, spännande handling och realistiska flygmekanik.

Release information

Den första Ace Combat-spelet släpptes till Playstation 1 år 1995, och sedan dess har det släppts ett antal uppföljare och spin-offs till olika spelkonsoler och plattformar, såsom Playstation 2, Playstation 3, Xbox 360, Playstation Portable och Nintendo 3DS.

Den senaste delen i serien (I skrivande stund), Ace Combat 7: Skies Unknown, släpptes 2019 till Playstation 4, Xbox One och PC.

Spelmekanik

Ace Combat-serien är känd för att ha en realistisk flygmekanik där spelaren hanterar ett flygplan genom olika uppdrag, som till exempel luftstrider och bombningar. Spelaren har möjlighet att välja mellan olika flygplan med olika förmågor och beväpning, och kan uppgradera sina plan genom att tjäna pengar och köpa nya vapen och utrustning.

Serien har också en rik handling som följer olika karaktärers liv och strider. Spelen innehåller både enspelarlägen och flerspelarlägen, där spelare kan kämpa mot varandra online.

Figurerat i annan media

Ace Combat-serien har även figurerat i andra former av media, såsom manga och animerade kortfilmer. Serien har också haft en stor påverkan på flygsimulator-genren, och har inspirerat andra liknande spel som Tom Clancy’s H.A.W.X. och Project Wingman.

Kontroverser och Kritik

Ace Combat-serien har inte skapat några större kontroverser, men det sjätte spelet i serien, Ace Combat: Assault Horizon, fick kritik för att ha förändrat den traditionella flygmekaniken och haft en överdriven användning av quick-time events och cinematickameror.

Sammanfattning

Ace Combat-serien är en välkänd och respekterad serie flygsimulatorspel som fokuserar på realistiskt flygande och stridsuppdrag i olika miljöer runt om i världen. Serien har en rik handling, högkvalitativ grafik och realistisk flygmekanik, och har haft en stor påverkan på flygsimulator-genren.