Psygnosis logotyp

Psygnosis

Psygnosis var ett engelskt datorspelföretag (Både utvecklare och publicist) som grundades år 1984. Företaget hade en stark plats på marknaden under 1990-talet och tidigt 2000-tal, och är känt för att ha skapat några av riktigt banbrytande och innovativa spel inom branschen under denna tiden.

Deras första spel var Brataccas, som släpptes år 1986 till Amiga, Atari ST och Commodore 64. Spelet var en science fiction-äventyrsimulator som hade en icke-linjär berättelse och en öppen spelvärld. Spelet blev inte en kommersiell framgång, men det banade vägen för Psygnosis att skapa mer ambitiösa och tekniskt avancerade spel.

Psygnosis är också känt för att ha skapat flera populära och hyllade spelserier, så som Wipeout-serien, som var ett av deras mest framgångsrika spel. Wipeout var en futuristisk racing-spelserie som debuterade på Playstation 1 år 1995. Serien var känt för sin höga hastighet, snygga grafik och elektronisk musik. Andra populära spel från Psygnosis inkluderar Lemmings (utvecklat av DMA-Design), G-Police, Colony Wars, och Destruction Derby (Utvecklat av Reflections Interactive).

Ett annat intressant faktum om Psygnosis var deras användning av marknadsföring för att marknadsföra sina spel. De var kända för att skapa trailers och reklamfilmer som var väl producerade och använde sig av innovativ grafik och visuella effekter. Deras marknadsföringskampanjer var ofta lika imponerande som deras spel själva.

Psygnosis köptes upp av Sony Computer Entertainment år 1993 och blev en del av Sony Computer Entertainment Worldwide Studios. Företaget upphörde att existera som ett separat varumärke år 2012, men deras arv lever vidare i form av de spel de skapade och det intryck de gjorde på spelbranschen.

Nedan finner ni våra spel från spelföretaget, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.