Reflections Interactive logotyp 2011

Reflections Interactive

Reflections Interactive är/var ett engelskt tv-spelföretag som grundades år 1984. Företaget är känt för att ha skapat många av bra spelserier inom racing-genren, så som Driver-serien och Destruction Derby-serien.

Reflections Interactive startade som ett utvecklingsstudio under Acornsoft, och deras första spel var en plattformsspel som hette “Mastertronic”. År 1985 släppte de sitt första racing-spel, “Ballistix”, som blev en succé på Commodore 64 och Atari ST. Spelet var en mix av biljard och racingspel och gav Reflections Interactive ett rykte som en av bättre spelutvecklarna i England.

Men det var med spelet “Driver” som Reflections Interactive verkligen etablerade sig som en av de ledande utvecklarna av racing-spel. Spelet släpptes år 1999 och blev en enorm succé på Playstation 1 och PC. Driver var en öppen spelvärld där spelaren spelade en undercover-polis och körde runt i stora städer som Miami, San Francisco och New York. Spelet var känt för sin imponerande grafik, realistiska bilfysik och spännande biljakter.

Efter framgången med Driver släppte Reflections Interactive flera uppföljare, så som “Driver 2”, “Driver 3” och “Driver: San Francisco”. Spelen var alla kända för sin imponerande grafik och möjligheten att köra i en öppen spelvärld där spelarna kunde köra runt fritt och utforska städerna.

Reflections Interactive är också känt för att ha skapat Destruction Derby-serien, som var en annan populär racing-serie. Serien debuterade år 1995 och var känt för sin intensiva bilkrockar och realistiska skadeeffekter. Serien släpptes på flera olika plattformar, så som Playstation, PC och Sega Saturn.

En annan intressant faktum om Reflections Interactive är deras samarbete med filmindustrin. Företaget arbetade med Hollywood-producenter för att skapa spel baserade på kända filmer, så som “The Italian Job” och “Charlie’s Angels”. Reflections Interactive var också en av de första spelföretagen som använde sig av motion capture-teknik för att göra karaktärerna i sina spel mer realistiska.

Reflections Interactive köptes upp av Ubisoft år 2006 och är idag en del av Ubisoft Reflections. Även om företaget har förändrats och utvecklats under åren så har de fortsatt att leverera banbrytande och innovativa racing-spel till spelare.

Nedan finner ni våra spel från företaget, skulle ni inte hitta något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.

Follow by Email