Singstar: Svenska Hits Schlager

Singstar: Svenska Hits Schlager är ett musikspel utvecklat av den brittiska spelstudion London Studio och utgivet av Sony Computer Entertainment Europe. Spelet släpptes år 2007 och är en del av Singstar-serien, som är känd för att låta spelarna sjunga karaoke till populära låtar.

Svenska Hits Schlager-versionen är specifikt inriktad på svenska schlagerlåtar och är en del av en serie med teman som riktar sig till olika musikgenrer eller regioner. Andra teman inkluderar pop, rock, 80-tal, 90-tal och country. Singstar-spelen är utformade för att användas med PlayStation-konsoler och kräver mikrofoner som spelarna kan använda för att sjunga in i.

Spelet fungerar som en karaoke-apparat där spelarna sjunger till musik och texterna visas på skärmen. Ju mer exakt spelaren sjunger desto högre poäng får de. Spelet har också flera lägen, inklusive en tävlingsläge där spelare kan utmana varandra i sångdueller.

Singstar: Svenska Hits Schlager har fått en blandad kritisk respons, men har haft en stark försäljning i Sverige, där schlagermusiken är mycket populär. Andra liknande spel som också fokuserar på karaoke och sjungande är bland annat Just Dance-serien och Rock Band-serien. Just Dance är en serie som fokuserar på dans och rörelser, medan Rock Band-serien låter spelarna spela instrument och sjunga i band tillsammans. Båda dessa spelserier har också varit populära och har släppts till flera olika konsoler.

Follow by Email