The Elder Scrolls: En av de mest ikoniska RPG-spelserierna genom tiderna

Historia

The Elder Scrolls (TES) är en RPG-spelserie utvecklad av Bethesda Game Studios. Den första titeln i serien, Arena, släpptes år 1994 och följdes av Daggerfall två år senare. Sedan dess har serien vuxit till att inkludera legendariska titlar som Morrowind, Oblivion och Skyrim.

Spelmekanik

TES är känt för sin öppna värld, där spelare kan utforska stora och detaljerade miljöer. Spelaren kan välja sin egen karaktär, vilket gör att spelaren kan skapa sin egen unika upplevelse. Serien är också känd för sin betoning på rollspel och utforskning, med en stor mängd sidouppdrag och historier att upptäcka.

Handling och lore

TES har en rik och komplex värld, med en djup lore och en rik historia. Serien utspelar sig i Tamriel, en fiktiv kontinent som består av nio olika provinser, var och en med sin egen unika kultur, historia och politiska struktur. Handlingen i varje spel är unik, men alla är starkt kopplade till TES universums övergripande berättelse.

Spel i serien

Serien inkluderar tio huvudspel och flera expansionspaket, inklusive:

  • Arena (1994)
  • Daggerfall (1996)
  • Battlespire and Redguard (1997)
  • Morrowind (2002)
  • Oblivion (2006)
  • Skyrim (2011)

Mottagande

TES-serien har varit mycket framgångsrik både kommersiellt och kritiskt. Spelen har sålt miljoner exemplar över hela världen och har fått höga betyg från kritiker. Serien har också fått ett starkt följande, med fans som skapar mods och andra innehåll som utökar spelets livslängd och fördjupar dess värld.

Jämförelser med andra spelserier

TES har ofta jämförts med andra RPG-serier som The Witcher, Dragon Age och de senare spelen i Fallout-serien men det som särskiljer TES från dessa serier är dess enorma öppna värld och dess betoning på utforskning och frihet. Medan många RPG-spel har en linjär handling, erbjuder TES en unik upplevelse där spelaren kan skapa sin egen historia.

De tidiga spelen i serien

Alla spelen i serien (förutom XXXX) är RPG-spel av open world typ, men de två första spelen
(Arena och Daggerfall) är än idag bland de största spelen någonsin när det kommer till yta.
Kolla gärna på vår lista med intressanta öppnaspelvärldar.

Slutsats

The Elder Scrolls är en av de mest ikoniska RPG-spelserierna genom tiderna och fortsätter att vara en favorit bland spelare över hela världen. Med dess rika lore, öppna värld och betoning på frihet och utforskning är det lätt att se varför TES är så älskat av fansen.