Shaun White – Snowboarding och Skateboarding i Spelvärlden

Introduktion

Shaun White-spelserien är en populär tv-spelsserie baserad på den amerikanska professionella snowboard- och skateboardåkaren Shaun White. Spelen har utvecklats av Ubisoft Montreal och publicerats av Ubisoft sedan 2008.

Release information

Shaun White-spelserien har släppts på flera olika plattformar, inklusive Xbox, PlayStation, Wii och Nintendo DS. Den första titeln i serien, Shaun White Snowboarding, släpptes 2008. Ett år senare släpptes uppföljaren, Shaun White Snowboarding: Road Trip. Sedan dess har ytterligare två spel släppts: Shaun White Skateboarding 2010 och Shaun White Skateboarding 2011.

Spelens innehåll

Shaun White-spelen fokuserar på snowboard- och skateboard-åkning och innehåller ett antal olika spellägen. I Snowboarding-spelen får spelarna åka på riktiga berg och utföra tricks i flera olika discipliner, inklusive halfpipe och backcountry. Skateboarding-spelen fokuserar på att åka runt i städer och utföra trick på olika hinder, såsom trappor, räcken och ledges.

Paralleller till andra spel

Shaun White-spelen har likheter med andra extremsportsspel, till exempel Tony Hawk-serien och SSX-serien. Precis som i Tony Hawk-spelen fokuserar Shaun White-spelen på att utföra trick och samla poäng, medan SSX-spelen också innehåller snowboard-åkning i olika miljöer.

Shaun Whites karriär

Shaun White är en välkänd professionell snowboard- och skateboard-åkare som har vunnit flera olympiska guldmedaljer. Han har också medverkat i flera filmer och TV-program, inklusive The Amazing Race och The Simpsons. Shaun White har också varit involverad i utvecklingen av spelserien, både som rådgivare och som en spelbar karaktär i vissa spel.

Shaun Whites påverkan på spelvärlden

Shaun White-spelserien har fått ett visst inflytande på spelvärlden, särskilt inom extremsport-genren. Spelen har fått positiva recensioner för sina trickmekaniker och kontroller, men har inte nått samma popularitet som andra liknande spelserier, såsom Tony Hawk-serien. Trots det har Shaun White-spelen fortfarande en trogen skara av fans och har gett spelarna möjlighet att utforska Shaun Whites värld av extremsporter.