ratchet & clank logotyp

Ratchet & Clank – Spelserie

Ratchet & Clank är en actionfylld Playstation exklusiv spelserie som har funnits på marknaden sedan år 2002. Serien är utvecklad av spelstudion Insomniac Games och är känt för sitt gameplay, unika karaktärer och spännande handling.

Den första titeln i Ratchet & Clank-serien släpptes ursprungligen till PlayStation 2 år 2002 och har sedan dess expanderats till flera andra plattformar, inklusive PlayStation 3, PlayStation 4 och PlayStation 5. Serien är känd för att kombinera plattformsspel med action och skjutspel, vilket ger spelaren en spännande spelupplevelse. Och lägger du även på att spelen är av en lite “Cartoony” stil så passar de även lite yngre spelare.

Ratchet & Clank-serien handlar om de två huvudkaraktärerna Ratchet och Clank, som reser genom universum och kämpar mot onda krafter som hotar att förstöra galaxen. Ratchet är en kattliknande varelse som har en passion för att bygga och modifiera vapen, medan Clank är en robot som fungerar som Ratchets följeslagare och tekniska expert.

Handlingen i varje spel i serien följer Ratchet och Clank när de utforskar nya planeter, bekämpar fiender och samlar material för att uppgradera sina vapen och utrustning. Spelarna får också ta del av humoristiska dialoger mellan karaktärerna, vilket är en av de mest underhållande aspekterna av serien.

En av de mest unika funktionerna i Ratchet & Clank-serien är möjligheten att bygga och uppgradera vapen. Spelarna kan skapa sina egna anpassade vapen genom att kombinera olika komponenter och uppgradera dem med användning av rariteter som de samlar på sin resa. Detta ger spelarna en stor frihet att skapa vapen som passar deras spelstil.

Serien har också fått flera spinoff-titlar, inklusive Secret Agent Clank och Ratchet: Deadlocked. Dessa spel fokuserar på olika aspekter av Ratchet & Clank-universumet, vilket ger spelarna en ännu bredare upplevelse.

Nedan finner ni alla våra spel i serien, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.