need for speed logotyp

Need for speed – Spelserie

Need for Speed serien är en av de mest välkända och älskade spelserierna i racing-genren. Spelet har funnits ända sedan 1994 och som då utvecklades av Electronic Arts. Serien har utvecklats och förbättrats under åren, och har nu över 20 spel som har släppts på flera olika plattformar och det kommer nog inte bli färre.

Det första spelet i serien, också kallat “Need for Speed”, släpptes år 1994. Spelet introducerade racinggenren på ett nytt sätt med dess realistiska grafik och en mångfald av bilar att välja mellan. Spelet var så populärt att det fick flera uppföljare, som alla har bidragit till att forma serien till vad den är idag.

Need for Speed-serien innehåller flera olika genrer av racingspel, inklusive arkadspel, simulationspel och rallyspel. Varje spel erbjuder unika funktioner och spelstilar, vilket ger spelarna många alternativ att välja mellan.

Serien erbjuder också ett brett utbud av olika speltyper, såsom enspelarlägen, flerspelarlägen, karriärlägen och utmaningslägen. Det finns också en stor variation av banor, fordon och karaktärer i varje spel, vilket gör att spelarna kan anpassa spelet till sina egna preferenser.

En av de mest utmärkande egenskaperna hos Need for Speed-serien är den konstanta utvecklingen av grafik och teknologi. Serien har alltid legat i framkant av racing-spel med fantastisk grafik, “realistisk fysikmotor” höga hastigheter och fantastisk ljuddesign.

Nedan finner ni alla våra spel i serien, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel eller kanske titta på spelserien Burnout och spelserien Gotham racing.

Follow by Email