Kane & Lynch: En brutal tv-spelserien med mörka karaktärer

Introduktion

Kane & Lynch är en tv-spelserien som utvecklats av IO Interactive, kända för sina andra succéspel som Hitman och Mini Ninjas. Serien består av två spel: Kane & Lynch: Dead Men (2007) och Kane & Lynch 2: Dog Days (2010). Spelen har skapat en trogen följarskara tack vare dess brutalitet, mörka karaktärer och händelsefyllda story.

Handling och gameplay

I Kane & Lynch-serien följer spelaren huvudkaraktärerna Adam “Kane” Marcus och James Seth Lynch i deras respektive äventyr. Dead Men utspelar sig i en mörk och dyster värld där Kane, en före detta legosoldat, ansluter sig till en grupp kriminella för att hämnas sin son som har blivit kidnappad. Dog Days tar spelaren till Shanghai där Lynch, en psykotisk lönnmördare, blir indragen i en blodig affär som involverar en kinesisk triad.

Spelen är kända för sin brutala våldsamhet och realistiska action. Spelaren kontrollerar antingen Kane eller Lynch och samarbetar med AI-styrda NPC:er för att besegra fiender. Multiplayer-lägen finns också där spelarna kan spela tillsammans eller mot varandra.

Liknande spel

Kane & Lynch-serien kan liknas vid andra mörka och våldsamma tv-spelsserier som Grand Theft Auto-serien och Max Payne-serien. Både GTA och Max Payne har liknande teman av hämnd och brutalitet. Dock har Kane & Lynch-serien en unik stil som särskiljer den från andra spel i genren. Serien har också fått kritik för dess kontroversiella innehåll, vilket har gjort den till ett ämne för diskussion inom spelvärlden.

Release information

Kane & Lynch: Dead Men släpptes till Xbox 360, PlayStation 3 och PC i november 2007. Kane & Lynch 2: Dog Days släpptes till samma plattformar i augusti 2010. Båda spelen fick blandade recensioner från kritiker, men har ändå lyckats skapa en trogen följarskara.

Avslutning

Kane & Lynch-serien är en mörk och våldsam tv-spelserie som har skapat en trogen följarskara tack vare dess unika stil och händelsefyllda handling. Serien kan liknas vid andra mörka och våldsamma spelsserier som Grand Theft Auto och Max Payne, men har ändå sin egen unika prägel. Trots blandade recensioner har serien blivit en av de mer kända inom sin genre.