gran turismo logotyp

Gran Turismo – Spelserie,

Gran Turismo-serien är en framgångsrik Playstationexklusiv racingspelserie. Den första delen i serien släpptes år 1998 av Polyphony Digital till PlayStation 1 och sedan dess har serien fortsatt att växa och utvecklas.

Gran Turismo-serien är främst känd för att ha en otroligt stor mängd bilar och banor som spelarna kan välja mellan. Bilar och banor återskapas med stor noggrannhet och serien har varit banbrytande inom grafik och spelbarhet inom simuleringsracinggenren. Förutom detta har Gran Turismo även en karriärläge som gör att spelarna kan köra olika typer av lopp och utveckla sin karaktär.

Den första Gran Turismo spelet introducerade spelare till en rad olika banor och bilar. Detta var det första spelet som erbjöd spelarna möjlighet att köra och anpassa en mängd olika bilar. Från det första spelet har serien utvecklats till att inkludera flera olika genrer, inklusive rally, touring cars och drifting.

Gran Turismo-serien är även känd för att ha en hög realismnivå, vilket innebär att spelarna måste lära sig grunderna i att köra och hantera en bil. Detta har gjort att serien har fått en stor skara trogna fans.

Utöver de traditionella racingspelen finns det även andra typer av spel i Gran Turismo-serien, såsom Gran Turismo Sport som fokuserar mer på esport och online-spel.

Nedan finner ni alla våra spel i serien och skulle ni inte hitta något här så testa gärna med textlänkarna ovan för relaterade spel. Eller kanske kolla på Microsoft game studios motsvarighet, Forza-serien.

499.00 kr