burnout logotyp

Burnout – Spelserie

Burnout är en arkadigracing-spelserie som funnits sedan år 2001. Utvecklat av Criterion Games och publicerat av Electronic Arts har Burnout-serien fått en lojal följarskara genom åren. Det första spelet i serien, enkelt kallat “Burnout”, släpptes till PlayStation 2 och OG Xbox.

Burnout-serien är känd för sin snabba spelstil och spektakulära krascher. I spelet tävlar spelarna mot andra förare på motorvägar, stadsgator och andra miljöer fullt med annan trafik. De kan också utföra farliga stunt’s och manövrar, såsom att köra på fel sida av vägen, glida runt hörn och hoppa över ramper.

De allmänna genrerna i Burnout-serien är racing och arkad genren. Spelet har olika typer av lopp, inklusive Ban Race, Point-to-Point Race och Eliminerings Race. Circuit/ban Race är traditionella lopp där spelare tävlar för att korsa mållinjen först. Point-to-Point Race innebär att man kör från en punkt på kartan till en annan, och Eliminator Race innebär att man knockar ut andra förare tills bara en återstår.
Men även rena crash-race finns där enda målet är att skapa så stor skada som möjligt.

Burnout-serien har också genererat flera uppföljare, inklusive Burnout 2: Point of Impact, Burnout 3: Takedown, Burnout Revenge och Burnout Paradise. Varje spel i serien har introducerat nya funktioner och spelmekanik, såsom möjligheten att krascha in i andra förare och få dem att krascha, eller införandet av en öppen världsmiljö i Burnout Paradise.

Nedan finner ni alla våra spel i serien, skulle ni inte hitta något här så testa gärna textlänkarna ovan eller kanske kolla lite på spel i testdrive-serien eller stuntman-serien.

Follow by Email