brothers in arms logo

Brothers in Arms – en taktisk actionspelserie om andra världskriget

Översikt av Brothers in Arms-serien

Brothers in Arms är en populär spelserie som utvecklats av Gearbox Software och utges av Ubisoft. Serien fokuserar på händelser under andra världskriget och har vunnit beröm för sin historiska noggrannhet och realism. Spelaren tar rollen som amerikansk soldat och leder en grupp soldater genom olika uppdrag i krigets Europa.

Spelmekanik

Brothers in Arms är en taktisk förstapersonsskjutare där spelaren styr en grupp soldater. Spelet fokuserar på taktiska element som att ge order till soldaterna, positionera sig och använda täckning. En av de unika aspekterna av spelet är “Suppression System”, som gör att spelaren kan använda eldgivning för att hålla fiender nere och därmed få möjlighet att flytta sig eller attackera.

Utmärkande i serien

En av de mest utmärkande funktionerna i Brothers in Arms-serien är dess berättelse. Serien är känt för att vara en av de mest trovärdiga och realistiska återgivningarna av andra världskriget i spelvärlden. Serien har också fått beröm för sin autentiska ljud- och musikdesign, liksom för sin höga produktionsvärde och visuella realism.

Några spel i serien

  1. Brothers in Arms: Road to Hill 30 (2005) – Det första spelet i serien som tar spelaren till Normandieinvasionen och de tidiga dagarna av striderna i Frankrike.
  2. Brothers in Arms: Earned in Blood (2005) – Uppföljaren till Road to Hill 30, där spelaren tar rollen som Sergeant Joe “Red” Hartsock.
  3. Brothers in Arms: Hell’s Highway (2008) – Den tredje delen i serien som tar spelaren till Operation Market Garden.
  4. Brothers in Arms 3: Sons of War (2014) – Ett mobilspel i serien med fokus på en ensam soldat som söker hämnd.