assassins creed logotyp

Assassin’s Creed – En populär stealth, open world spelserie

Assassin’s Creed är en av de mest framgångsrika spelserierna som har skapats av Ubisoft. Serien är bland annat känd för sin djupa och lite skruvade historia, spännande gameplay, och för att ha vackra och detaljerade spelvärldar. Där alla spelen i serien är trogen sin föregångare.

Handling

Assassin’s Creed-serien debuterade år 2007 med spelet Assassin’s Creed, och har sedan dess fått flera uppföljare och spin-offs. Spelserien utspelar sig huvudsakligen under historiska perioder som Amerikanska inbördeskriget, Vikingatiden m.m, med varje spel som följer en annan del av det övergripande spelets berättelse. Spelet följer medlemmar av en hemlig organisation som kallas Assassin’s, som kämpar mot en annan hemlig organisation som kallas Templars.

Spelet tar inspiration från verkliga historiska händelser och platser, som det Tredje korståget, Italiens renässans och den amerikanska revolutionen.

Gameplay

Assassin’s Creed-spelen erbjuder en unik spelupplevelse som är en blandning av stealth, action och Open World. Spelaren tar rollen som en Assassin som använder en mängd olika tekniker för att döda sina fiender, inklusive stealth, parkour och vapen. Spelaren kan också interagera med andra karaktärer i spelet, som kan ge uppdrag eller information för att hjälpa till i spelet.

En annan unik del av spelet är Animus, men för att inte spoila för mycket så lämnar vi det där hän, men denna maskin knyter ihop alla spelen i serien.

Mottagande

Den första Assassin’s Creed-spelet släpptes år 2007 och blev snabbt en stor framgång med PS3 och Xbox utgåvorna som båda fick 81/100 poäng av Metacritics. Spelet följdes sedan av flera uppföljare, inklusive Assassin’s Creed II från år 2009, som anses vara en av de bästa delarna i serien. Senare spel inkluderar Black Flag, som utspelar sig i Karibien under den pirattiden, och Odyssey, som utspelar sig i det antika Grekland.

Assassin’s Creed-serien har blivit så populär att den har expanderat utanför spelen, med en filmatisering.

-10%
Det ursprungliga priset var: 99.00 kr.Det nuvarande priset är: 89.00 kr.