age of empires logotyp

Age of Empires – En tidlös strategiklassiker

Vad är Age of Empires?

Age of Empires är en strategispelserie som har funnits sedan år 1997 och har vuxit till en av de mest ikoniska spelen i genren. Spelet är utvecklat av Ensemble Studios och utgivet av Microsoft Studios. Age of Empires är ett realtidsstrategispel som utspelar sig i historiska tidsperioder och där spelarna måste samla resurser, bygga och utveckla sina civilisationer samt besegra fiender.

Vad gör Age of Empires unikt?

Age of Empires skiljer sig från andra strategispel genom sin fokus på historia och kultur. Varje spel i serien tar spelarna genom olika historiska tidsperioder och låter dem spela som olika civilisationer från den perioden. Spelet innehåller också en kampanjläge som lär ut historiska fakta om varje period och civilisation.

En annan unik aspekt av spelet är dess betoning på resursförvaltning. Spelare måste samla och använda resurser klokt för att bygga en stark civilisation och överleva i strider mot fiender.

Jämförelser med andra spel

En spelserie som liknar Age of Empires är Civilization-serien, där spelarna också utvecklar en civilisation och navigerar genom historiska perioder. Men medan Civilization fokuserar mer på politik och diplomati, så är Age of Empires mer stridsorienterat.

Starcraft-serien är också ett annat realtidsstrategispel som har liknande gameplay-element som Age of Empires, men Starcraft har en mer science-fiction-inspirerad miljö och fokus på snabbhet i spelet.

Summering

Age of Empires är en tidlös strategiklassiker som har en unik betoning på historia och kultur. Spelarna måste använda resurser klokt för att bygga en stark civilisation och besegra fiender i realtidsstrider. Jämfört med andra strategispel, som Civilization och Starcraft, är Age of Empires unikt genom sitt historiska fokus och betoning på resursförvaltning.

Nedan finner ni alla våra utgåvor i serien, skulle ni inte finna något där så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.