Agatha Christie logotyp

Agatha Christie, Spelserie som startade år 2006.

Agatha Christie serien är en serie spel som grundar sig helt eller delvis på författarinan Agatha Christie’s böcker.
Första spelet i serien var ” Agatha Christie: Murder on the Orient Express” som släpptes 2006 till PC.
Serien har under åren växt och det finns för nuvarande 10-talet spel i serien (år 2022).

Agatha Christie-spelserien: En beskrivning

Agatha Christie är en legendarisk deckarförfattare, och hennes berättelser har varit populära i decennier. I Agatha Christie-spelserien får spelarna uppleva dessa historier i form av interaktiva pussel- och äventyrsspel.

Release information

Den första Agatha Christie-titeln, “Agatha Christie: Mordet på Orientexpressen”, släpptes år 2006 av utvecklaren AWE Games. Sedan dess har flera andra spel släppts, inklusive “Agatha Christie: Döden på Nilen” och “Agatha Christie: Och sedan var de bara en”. Spelen finns tillgängliga på flera plattformar, inklusive PC, konsoler och mobila enheter.

Spelmekanik

Agatha Christie-spelen är pussel– och äventyrsspel som utspelar sig i en värld fylld med intriger, mysterier och mord. Spelarna tar på sig rollen som en detektiv och måste undersöka ledtrådar, intervjua misstänkta och lösa gåtor för att avslöja mördaren och avsluta historien.

Spelmekaniken är liknande andra deckar- och mysterie-spelserier, som till exempel “Sherlock Holmes” och “Nancy Drew”, där spelarna måste använda sina deduktiva förmågor för att hitta lösningen på gåtorna.

Liknande spel och serier

En liknelse till Agatha Christie-spelen kan vara det populära spelet “Myst” som också är ett “point-and-click”-äventyr med mycket fokus på pussellösning. En annan liknande spelserie är “The Room” som också innehåller många svåra pussel. Man kan även slå ett öga på CSI-serien.

Figurerat i annan media

Agatha Christie-spelen har inspirerats av författarens romaner och novellsamlingar. Dessa har också anpassats till andra former av media, inklusive TV-serier, filmer och teaterpjäser.

Agatha Christie-spelen har också influerat andra deckar- och mysterie-spel, och många spel har tagit inspiration från spelen och författarens verk.

Avtryck i spelvärlden

Agatha Christie-spelen har varit populära bland fans av deckar- och mysterie-genren, och har fått positiv kritik för sina pussel- och äventyrselement. Spelen har också fått pris för sina berättelser och skådespelarprestationer.

Även om Agatha Christie-spelen inte har varit lika inflytelserika som andra spelserier, har de bidragit till att popularisera pussel- och äventyrsgenren inom spelvärlden.

Inga större kontroverser

Agatha Christie-spelen har inte varit inblandade i några större kontroverser eller debatter. Spelen är lämpliga för de flesta åldersgrupper och innehåller inte grafiskt våld eller annan obehaglig eller stötande material.

Nedan finner ni alla våra spel i serien, skulle ni inte finna något här så testa gärna textlänkarna ovan för relaterade spel.