Phoenix Wright Ace Attorney logotyp

Ace Attorney – En spännande spelserie om brottmål och rättvisa

Ace Attorney, även känt som Gyakuten Saiban på japanska, är en populär spelserie som utvecklats av Capcom. Spelen är en unik blandning av äventyr och pusselspel, där spelaren tar rollen som en försvarsadvokat som försvarar oskyldiga personer i olika brottmål.

Release information

Den första Ace Attorney-spelet släpptes år 2001 i Japan till Game Boy Advance och har sedan dess släppts på olika plattformar såsom Nintendo DS, Nintendo 3DS, iOS och Android. Serien består i skrivande stund av totalt 7 huvudspel samt flera spinoff-titlar.

Gameplay

Ace Attorney-serien är känd för sin spännande och gripande story samt dess unika gameplay. Spelaren tar rollen som försvarsadvokat och undersöker brottsscener, samlar bevis och förhör vittnen för att samla tillräckligt med information för att försvara sin klient. Efter att ha samlat bevis och förhört vittnen, går fallet till rättegång där spelaren måste använda logik och bevis för att avslöja sanningen och visa att deras klient är oskyldig.

Paralleller till andra spelserier

Spelen kan liknas vid andra visuella romaner, då spelaren huvudsakligen läser och interagerar med olika karaktärer för att driva storyn framåt.

Lore och historia

Ace Attorney-spelen har en sammanhängande historia och bygger vidare på en gemensam lore som sträcker sig över hela serien. Spelarna får chansen att återförenas med karaktärer från tidigare spel och utforska deras bakgrund och personliga berättelser.

Summa summarum är Ace Attorney en spännande spelserie som kombinerar äventyr och pusselspel med en unik berättelse om rättvisa och brottmål. Med en fängslande historia och intressanta karaktärer har serien blivit en favorit bland spelare världen över.

Nedan finner ni alla våra spel i serien, skulle ni inte hitta något här så testa gärna textlänkarna för relaterade spel.