Mindscape – En översikt av tv-spelföretaget

Historia

Mindscape är ett amerikanskt tv-spelföretag som grundades år 1983 av Roger Buoy och John Purcell. Företaget var tidigt specialiserat på utveckling av spel för hemdatorer som Atari ST, men började senare producera spel för konsoler som NES, SNES och Game Boy.

Spelutveckling

Mindscape är kända för att ha utvecklat spel som Prince of Persia, The Colony och 3D Atlas. Företaget har också producerat och utgivit många andra populära spel som Lemmings, Mavis Beacon Teaches Typing och PGA Tour Golf. Mindscape har samarbetat med många andra företag inom tv-spelsindustrin, inklusive id Software och Electronic Arts.

Jämförelse med andra företag

Mindscape har likheter med andra tv-spelföretag som Electronic Arts och Activision, eftersom de alla har varit verksamma inom tv-spelsindustrin sedan 1980-talet och har producerat flera klassiska spel. Dock har Mindscape inte haft samma framgång som dessa företag och har inte haft lika stor inverkan på industrin som helhet.

Nedgång och förvärv

Efter flera år av minskad framgång och ekonomiska svårigheter såldes Mindscape till företaget The Learning Company år 1998. The Learning Company såldes senare till Mattel, Inc. Mindscape har fortsatt att producera spel och programvara under Mattels ägande, men har inte nått samma popularitet som tidigare.