Double Fine Productions

Double Fine Productions är ett välkänt TV-spelföretag som grundades år 2000 av Tim Schafer, en veteran inom TV-spelindustrin som tidigare arbetat på spel som Monkey Island, Grim Fandango och Psychonauts. Företaget är känt för sina kreativa och originella spel, som oftast har en unik stil och en stark narrativ.

Ett av Double Fine Productions mest kända spel är Psychonauts, som släpptes år 2005. Spelet är en action-plattformare som följer huvudpersonen Raz, en ung pojke med psykiska krafter som går med i en elitorganisation av psykonauter för att rädda världen från en ondskefull psykopat. Psychonauts blev snabbt en kritisk och kommersiell succé och är fortfarande en av företagets mest kända spel.

En annan framgångsrik spelserie från Double Fine Productions är Broken Age, ett äventyrsspel som finansierades via Kickstarter och släpptes år 2014. Spelet följer två karaktärer, Vella och Shay, som bor i två olika världar men har en gemensam önskan att bryta sig loss från sina förutbestämda liv. Broken Age är känt för sin vackra konststil och kreativa berättelse.

Double Fine Productions är också känt för sitt arbete med remastering av klassiska spel. Företaget har arbetat med att återutge flera av Tim Schafer’s tidigare spel, inklusive Grim Fandango och Full Throttle, med uppdaterade grafik och förbättrad spelmekanik.