Blizzard Entertainment/North m.m.

Blizzard Entertainment är ett amerikanskt, välkänt och respekterat tv-spelsföretag som grundades år 1991 under namnet Silicon & Synapse. Bolaget är känt för att ha skapat några av de mest ikoniska och populära spelen i branschen, inklusive Diablo, Warcraft, StarCraft, Overwatch och World of Warcraft.

Blizzards spel har en bred uppsättning av genrer och spelstilar, men de är mest kända för sina action- och strategispel. Företaget har också utvecklat flera massivt multiplayer onlinespel (MMO) som har lockat miljontals spelare från hela världen.

Ett av Blizzards mest ikoniska spel är Diablo, en mörk fantasy-hack-and-slash-serie som har varit populär sedan det första spelet släpptes år 1996. Diablo-serien är känd för sina minnesvärda karaktärer, förhållandevis djup story och lore och multiplayerstöd.

Warcraft-serien är en annan populär spelserie utvecklad av Blizzard. Warcraft är en fantasivärld som består igentligen av en uppsättning av olika spel, inklusive MMO spelet WOW. Fast i grunden var det endast RTS-spel..

StarCraft är ett annat klassiskt RTS-spel från Blizzard. Spelet utspelar sig i en science fiction-värld och innehåller tre olika raser som spelaren kan välja att spela som. StarCraft är känt för sin djupa strategi, sin utmanande gameplay och sina karaktärsdrivna kampanjer.

World of Warcraft (WoW) är ett av de mest framgångsrika MMO-spelen genom tiderna. WoW utspelar sig i en fantasivärld som kallas Azeroth och har lockat miljontals spelare från hela världen sedan det först släpptes år 2004. WoW är känt för sin välutvecklade värld, dess engagerande gameplay och dess ständiga tillägg av nya innehållsuppdateringar.

Blizzard är känt för att sätta höga standarder när det gäller kvalitet och innovation i sina spel. Företaget har också en stark online-närvaro med en aktiv spelarsamhälle och stöd från professionella esportare.