Spelåret 1996

Året var 1996 och tv-spelsvärlden var full av spänning och förväntan på vad som skulle komma härnäst. Ett av de största spelsläppen var utan tvekan “Resident Evil” från Capcom, som satte standarden för överlevnadsskräckspel i tredjepersonsperspektiv. Nintendo 64 gjorde sitt intåg och erbjöd spelare den första konsolen med 3D-grafik, och det ikoniska spelet Super Mario 64 släpptes och blev omedelbart en favorit bland spelare i alla åldrar.

Året innebar också en viktig milstolpe för id Software när de släppte “Quake”, som var deras första spel med full 3D-grafik och revolutionerade FPS-genren. Andra stora spelsläpp inkluderade “Tomb Raider” och “Command & Conquer: Red Alert”, som båda fortsatte att forma sina respektive genrer.

1996 var också året när Blizzard Entertainment, nu känt för titlar som “World of Warcraft” och “Overwatch”, grundades. Deras första spel “Diablo” släpptes senare samma år och erbjöd en unik mix av rollspels- och actionelement som snabbt blev populärt bland spelare över hela världen.

I andra delar av världen hölls det första världsmästerskapet i spel, World Cyber Games, i Seoul, Sydkorea. Med 174 deltagare från 17 länder var det en stor händelse som samlade spelare från hela världen för att tävla i spel som “Starcraft” och “FIFA Soccer”.